vipdental logo01

Panoráma röntgen, digitális panoráma röntgen, fogászati panoráma röntgen

Röntgenfelvételek

Hagyományos, intraorális röntgenfelvételek

Extraorális röntgenfelvételek

Hagyományos, intraorális röntgenfelvételek Extraorális röntgenfelvételek
  • Periapicalis (ún. kisfog)
  • Teljes státusz
  • Carieskereső
  • Ráharapásos
  • Panoráma (OP)
  • Panoráma Sinus
  • Panorama nyitott-csukott szájjal
  • PA Sinus
  • Teleröntgen oldalirányú
  • TMI

A pontos diagnózis érdekében, a szakszerű fogászati ellátás első lépése a fogászati röntgenfelvétel készítése. Diagnosztikai Centrumainkban a fogászati kezelések alapját képező hagyományos röntgenfelvételeket is digitális technológiával készítjük. Az így készült panoráma röntgen, kisfog röntgen, stb. felvételek összehasonlíthatatlanul szebb, részletgazdagabb, pontosabb képet adnak a régebbi analóg, filmelőhívásos technológiával készült társaiknál.

Rendkívül fontos előnye a digitális technológiával készülő fogászati röntgen felvételeknek, hogy a sugárterhelés az átlagos röntgenképekhez viszonyítva a töredékére csökken!

Filmes panoráma röntgenfelvétel: 26µSv
Digitális technológiával készült röntgenfelvétel: 4,7-14,9µSv

A röntgen felvételeknek digitális formában való tárolása nagyban megkönnyíti a fog és szájbetegségek követését, ami rendkívül fontos a prognózis, valamint a terápia szempontjából. Fontos szempont továbbá, hogy ez által elkerülhető a filmelőhívásos technológiával járó veszélyes hulladékképződés, környezetszennyezés. A digitális technológiával elkészült felvételeket a kezelőorvos e-mail-ben azonnal megkaphatja, illetve CD-n is kérheti. Azok számára, aki a felvételt hagyományos módon, filmen is szeretnék megkapni, ugyanezt a részletgazdagabb felvételt filmre nyomtatjuk.

Felvételeinket, a csúcstechnológiát képviselő Instrumentarium és Kodak gépekkel készítjük.

 

Panoráma röntgen Panoráma röntgen Röntgen Röntgen

Felhívnánk figyelmét, hogy ott, ahol a panorámaröntgen-felvétel – mivel a harmadik dimenzió elvész – már nem képes minden elemében tökéletes információt nyújtani, a 3D CBCT leképzés biztosan továbbsegíti Önt és orvosát a probléma feltárásában, megoldásában! Különösen fontos információtöbbletet biztosít fogbeültetés, implantáció, problémás bölcsességfogak és elő nem tört szemfogak elhelyezkedésének vizsgálatában, valamint egyes fül-orr-gégészeti problémák esetén.

 

TAPASZTALAT ÉS INNOVÁCIÓ- INSTRUMENTARIUM DENTAL ÉS az OP200D

Instrumentarium Dental: High Tech megoldások a fogászati és maxillofaciális képalkotásban.

Instrumentarium Dental

A Finn Instrumentarium Dental társaság fogászati szakemberekkel, egyetemekkel és kutatási központokkal szorosan együttműködve áll a fogászati képalkotás szolgálatában. 1961-ben a társaság, a világon elsőként jelentette meg panoráma röntgen készülékét, azóta berendezései világszerte több mint 50. 000 klinikán, kórházban és rendelőben bizonyítottak. Nevük nemzetközi garanciát jelent a megbízható és kiváló minőségű képalkotásra, az arc és állcsont leképzés területén. Több mint 40 év tapasztalatával ma is élen járnak a technológiai újítások, fejlesztések területén. Mindmáig a legújabb, legmegbízhatóbb berendezésekkel segítik az arc és állcsontsebészettel foglalkozó szakemberek munkáját.

Az OP 200D Csúcstechnológiás panoráma képalkotó rendszer

OP 200D Csúcstechnológiás panoráma képalkotó

Az Orthopantomograph OP 200D legújabb fejlesztésű gépe bizonyítottan vezető a panoráma képalkotásban.
A pontos és stabil beteg elhelyezést segítő 3 pozicionáló lézersugár és a merev 5 pontos helymeghatározó rendszer, a homloktartó, az álltámasz és a harapó villa megszünteti a betegek elmozgását. Nyitott kialakítás segíti mind a jobb, mind a baloldalon, a gyors és problémamentes betegelhelyezést a lehető legjobb röntgenfelvétel érdekében. Az OP-200D automatikusan beállítja az ideális sugárértéket a páciens csontvastagsága és alkati méretei alapján, valamint a gerinc árnyék megjelenését is minimalizálja minden egyes betegnél. V alakú rtg sugara klinikailag igazoltan jobban illeszkedik az emberi anatómiához így még részletesebb és szélesebb mandibuláris képet ad, valamint jobban átvilágítja a vastagabb maxilla részt is, így biztosítva a homogén és részlet gazdag felvételt.

Vissza a lap tetejére